Otvorena fabrika sladoleda u Novoj Pazovi

Bez autora
Apr 21 2010

Ministar trgovine i usluga u Vladi Republike Srbije Slobodan Milosavljević danas je u Novoj Pazovi otvorio fabriku sladoleda “Ice Cream Factory”. Ovakva grinfild investicija, vredna 1,2 miliona evra, veoma je važna za srpsku ekonomiju u vreme krize jer će otvoriti nova radna mesta, koristiti domaće sirovine i imati domaće partnere u prodaji. Kapacitet ove fabrike je 300.000 litara sladoleda mesečno, a u njoj se radi 37 radnika koji proizvode 13 vrsta sladoleda. U fabrici će se proizvoditi samo porodična pakovanja jer ona snabdeva hotele i restorane u Srbiji, a naravno njeni sladoledi mogu se naći i u većini trgovinskih lanaca u zemlji. Takođe, sladoledi iz Nove Pazove prodaju se u Rusiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Bahreinu, ali fabrika ima problem sa izvozom na tržište Hrvatske koje se štiti visokim carinama, iako je ta zemlja članica CEFTA.

Otvorena fabrika sladoleda u Novoj PazoviMinistar trgovine i usluga u Vladi Republike Srbije Slobodan Milosavljević danas je u Novoj Pazovi otvorio fabriku sladoleda “Ice Cream Factory”.

Ovakva grinfild investicija, vredna 1,2 miliona evra, veoma je važna za srpsku ekonomiju u vreme krize jer će otvoriti nova radna mesta, koristiti domaće sirovine i imati domaće partnere u prodaji.

Kapacitet ove fabrike je 300.000 litara sladoleda mesečno, a u njoj se radi 37 radnika koji proizvode 13 vrsta sladoleda. U fabrici će se proizvoditi samo porodična pakovanja jer ona snabdeva hotele i restorane u Srbiji, a naravno njeni sladoledi mogu se naći i u većini trgovinskih lanaca u zemlji.

Takođe, sladoledi iz Nove Pazove prodaju se u Rusiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Bahreinu, ali fabrika ima problem sa izvozom na tržište Hrvatske koje se štiti visokim carinama, iako je ta zemlja članica CEFTA.

”Ice Cream Factory” u Novoj Pazovi zadovoljava najviše standarde i poseduje sertifikate HACCP i ISO.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik